20 dodatnih zaposlitev za SNG Opera in balet Ljubljana in SNG Maribor

Ministrstvo za kulturo, 25. avgust 2023 ― Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko je skupaj z vodstvoma operno-baletnih gledališč Slovensko narodno gledališče Opera in balet Ljubljana (SNG Opera in balet Ljubljana) in Slovensko narodno gledališče Maribor (SNG Maribor) predstavila nove zaposlitve v baletnih ansamblih. V septembru bo tako realiziranih 15 zaposlitev v mariborskem baletu, 5 pa v ljubljanskem za obdobje dveh let.

Spremljamo ukrepe za odpravo posledic poplav 2023

Asociacija, 23. avgust 2023 ― Slovenija aktivno naslavlja posledice ene izmed najbolj najbolj uničujočih naravnih ujm v samostojni državi, ki je prizadela tudi kulturne institucije, organizacije, ustvarjalke in ustvarjalce ter kulturne delavke in delavce. V prvem paketu ukrepov je že bilo sprejetih tudi nekaj takih, ki naslavljajo potrebe organizacij in delavcev in delavk v kulturnem sektorju. V sredo, 9. avgusta … Preberi več o Spremljamo ukrepe za odpravo posledic poplav 2023

Kako umazano je torej tvoje potovanje?

Motovila, 21. avgust 2023 ― Dr. Lučka Kajfež Bogataj je mnoge od nas pošteno pretresla, ko je rekla: »Mobilnost je krasna, vendar ...«, potem pa naštela vse nevarnosti in vplive naših potovanj na okolje, na naše zdravje in zdravje drugih prebivalcev planeta. Sami pri sebi smo vpili: »Ampak saj ne morem biti ves čas doma!«. #Mobility4Creativity The post Kako umazano je torej tvoje potovanje? appeared first on Motovila.

FSK Meeting with Bulgarian Ministry of Culture and “Etar” Museum Representatives

Forum slovanskih kultur, 20. avgust 2023 ― The Forum of Slavic Cultures is actively engaged in its 2024 activities. In August, director Andreja Rihter held a work meeting with officials from the Bulgarian Ministry of Culture and the Regional ethnographic open-air museum "Etar." The primary purpose of this meeting was to enhance collaboration and discuss the upcoming Živa 2024 award ceremony.
še novic